Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Pilosocereus azureus

Ειναι ενας απο τους αγαπημένους κακτους λογω του χρωματος κυρίως (μερικοί μπλε κάκτοι είναι σπάνιοι) ακραίο μπλε χρώμα και διακοσμητικη εμφάνιση. Μερικά από αυτά είναι τόσο μπλε είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς οτι ένα φυτό είναι πραγματικά αυτό το χρώμα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλά είδη Pilosocereus.Είναι ένα γένος που μπορεί να βρεθεί σε πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής, το Μεξικό, την Καραϊβική και ακόμη Φλόριντα, αλλά τα περισσότερα από τα πραγματικά μπλε είδη φαίνεται να είναι από τη Βραζιλία.


Euphorbia cristata

Εχει ανάγκη απο έντονο φως για καλύτερη εμφάνιση. Ανταποκρίνεται καλά στην ζεστασιά, με την ενεργό περίοδο ανάπτυξης στα τέλη της άνοιξης και του καλοκαιριού.Ποτισμα καλο όταν το έδαφος είναι στεγνό στην αφή κατά τη διάρκεια της ενεργης καλλιεργητικής περιοδου (περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού) Κατά τους χειμερινούς μήνες τα ποτισματα θα πρέπει να περιοριστουν σε μία φορά στη διάρκεια του χειμώνα. Η πιο κοινή αποτυχία στην ανάπτυξη αυτού του φυτού είναι από το πότισμα, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Συμπαθεί πορώδη υπο-όξινα υποστρώματα (ρΗ 6) με επαρκή αποστράγγιση.Προστασία από τον παγετό.



Εchinocereus riggidisimus rubispinus

Echinocereus rigidissimus, κοινώς γνωστό ως Αριζόνα Rainbow Cactus Rainbow ή σκαντζόχοιρος. O Echinocereus rigidissimus μεγαλώνει σε ύψος μέχρι 30 cm, Τα λουλουδια είναι φωτεινό ροζ χρώμα με ένα λευκό χρώμα στο λαιμό. Αν η γονιμοποίηση είναι επιτυχής παρουσιαζει φρουτα κυκλικού σχήματος, πρασινωπό έως σκούρο μωβ με λευκή σάρκα και σπορους σκούρο καφέ έως μαύρο περίπου 3 μήνες μετά την ανθοφορία.